اندازه فونت:  کوچک    متوسط    بزرگ  چاپ کنید
فندق راهی به سوی سلامتی شما
 بلاگ    ۱۳۹۹/۲/۲۲
فندق راهی به سوی سلامتی شما
فندق یکی از انواع آجیل می باشد که از درخت Corylus به ویژه گونه های Corylus avellana بدست می آید که ظاهری کروی-بیضی شکل دارد. طول آن در حدود 15-25 میلیمتر اما قطر آن دو برابر می باشد. میوه درخت فندق حدود 7 الی 8 ماه پس از گرده افشانی از پوسته خارج شده و پوستی نازک با رنگ قهوه ای تیره دارد که خوراکی بوده که به صورت خام یا بو داده استفاده می شود.

- کاربرد فندق
از فندق در صنعت شیرینی پزی برای ساختن پرالین استفاده می شود. همچنین در ترکیب با شکلات برای انواع ترافل های شکلاتی و محصولاتی مانند شکلات کادبری ، نوتلا و Frangelico نیز استفاده می شود. روغن فندق ، فشرده شده از فندق ، به شدت طعم دار است و به عنوان روغن پخت و پز استفاده می شود. ترکیه بزرگترین تولید کننده فندق در جهان است.

- مواد مغذی فندق
فندق سرشار از پروتئین ، چربی اشباع نشده ، ویتامین E ، منگنز و سایر مواد مغذی ضروری دیگر است. در هر 100 گرم فندق خام 628 کیلو کالری انرژی وجود دارد که منبع غنی از مواد مغذی ضروری است. علاوه بر این فندق حاوی مقادیر بسیار زیادی فیبر غذایی ، ویتامین E ، آهن ، تیامین ، فسفر و منیزیم است.
فندق منبع قابل توجهی از چربی نیز می باشد که چربی آن به صورت چربی اشباع نشده اسید اولئیک (75%) و اسید لینولئیک (13%) و چربی اشباع که عمدتا با عنوان اسید پالمیتیک و اسید استئاریک که در مجموع 7% شناخته می شود تشکیل شده است. بنابراین می توان گفت این چربی برای بدن ضرری ندارد.

- خواص فندق
فندق سرشار از آنتی اکسیدان بوده که بدن را در برابر استرس اکسیداتیو که می تواند به ساختار سلول آسیب برساند محافظت کرده و از پیری ، سرطان و بیماری های قلبی جلوگیری می کند. فراوان ترین آنتی اکسیدان موجود در فندق به عنوان ترکیبات فنولی شناخته شده است که آنها به کاهش کلسترول خون و التهاب کمک می کنند. آنها همچنین می توانند برای سلامت قلب و محافظت در برابر سرطان مفید باشند.
فندق همچنین ظرفیت اکسیداتیو را افزایش داده و چربی خون را کاهش دهد ، که این امر می تواند به کاهش خطر بیماری های قلبی کمک کند. همچنین به نظر می رسد آنها به عادی سازی فشار خون کمک می کنند. در واقع میزان LDL و کلسترول بد در افرادی که فندق می خورند، کاهش یافته در حالی که کلسترول HDL و تری گلیسیرید خوب بدون تغییر باقی مانده است و این از تاثیرات فندق بر سلامت قلب را تایید می کند.
غلظت بالای ترکیبات آنتی اکسیدانی ، ویتامین E و منگنز موجود در فندق موجب کاهش خطر ابتلا به برخی سرطان ها می شود. در بین آجیل، فندق دارای بالاترین غلظت یک دسته از آنتی اکسیدان ها به نام پروانتوسیانیدین است. بعلاوه ، فندق سرشار از ویتامین E دیگر آنتی اکسیدان های قدرتمند است که بدن در برابر آسیب سلولی که می تواند باعث یا ترویج سرطان شود محافظت می کند.
به دلیل غلظت بالای چربی های سالم، این خشکبار می تواند به جلوگیری و کاهش التهاب کمک کند. با این وجود ، عوامل دیگر نیز مهم هستند که خوردن فندق به تنهایی کافی نیست و به منظور کاهش التهاب ، پیروی از رژیم غذایی با کالری نیز حائز اهمیت است.
تحقیقات نشان داده شده است که برخی آجیل ها مانند بادام و گردو می توانند به کاهش قند خون کمک می کنند. اسید اولئیک ، که اصلی ترین اسید چرب موجود در فندق است ، اثرات مفیدی بر انسولین دارد و به نظر می رسد رژیم غذایی همراه با آجیل از جمله فندق ، می تواند به کاهش قند خون و افزایش حساسیت به انسولین کمک کند.
علاوه بر این فندق را می توان به عنوان یک میان وعده سالم یا به عنوان یک ماده غذایی در بسیاری از غذاها در رژیم غذایی وارد کرد. شما می توانید آن را به صورت خام، بو داده، برش خورده استفاده کرده و لذت ببرید. همچنین می توانید آن را به صورت یک مکمل عالی برای کیک ها یا پر کردن بستنی ها و سایر دسر استفاده کنید.

در موارد نادر، فندق ممکن است در بعضی از افراد واکنش های آلرژیک ایجاد کند اما در کل ، فندق منبع عالی و خوشمزه ای از مواد مغذی است که به راحتی می توانید در رژیم غذایی خود بگنجانید.