اندازه فونت:  کوچک    متوسط    بزرگ  چاپ کنید
معرفی ماهی حلوا سفید و طرز پخت آن
 بلاگ    ۱۳۹۹/۴/۲۱
معرفی ماهی حلوا سفید و طرز پخت آن
ماهی حلوای سفید معروف به ماهی زبیدی، یکی از خوشمزه ترین ماهی های دریای جنوب با ارزش غذایی بالا می باشد که طعمی عالی با گوشتی نرم، لطیف و بدون تیغ ریز دارد. این ماهی بیشتر در آب های خلیج‌ فارس و دریای عمان، اقیانوس هند، اقیانوس اطلس و ... یافت می شود که از زئوپلانکتون‌ها تغذیه می کند و به وسیله تور گوشگیر و یا روش ترال صید می شود.

- شکل ظاهری ماهی
ماهی حلوا سفید با فرمی لوزی شکل و دارای خار در باله های پشتی و انتهایی شناخته می شود که این شاخصه در نسل های جوان تر آن بیشتر مشهود است. همچنین این ماهی دارای پوزه جلو آمده، دهان کوچک و با فلس های ریز و نرم می باشد که به آسانی با دست نیز کنده می شود. رنگ بدن آن در دو طرف نقره ای و آبی مایل به خاکستری در پشت است که حداکثر تا 33 سانت رشد می کند. پراکندگی این ماهی در عمق ۵ تا ۱۰ متری آب‌های ساحلی بیشتر است.

- ارزش غذایی
این ماهی مانند دیگر ماهی های دریای جنوب سرشار از پروتئین فراوان، چربی کم، ویتامین B12، اسیدهای چرب امگا3 و مقدار متوسط ویتامین های A، B3, E, D و کلسیم است. مقدار قابل توجه ویتامین B12 در این ماهی باعث تقویت و تکامل سیستم عصبی می شود. اسیدهای چرب امگا منبع تغذیه ای مناسبی برای کودکان و سالمندان محسوب می شود که سلامت قلب را تضمین می کند.

- خواص ماهی حلوا سفید
ماهی حلوای سفید به دلیل دارا بودم مقادیر قابل توجه انواع ویتامین A، B3 و E باعث رفع چین و چروک، قرمزی و در نتیجه جوانسازی پوست می شود. همچنین با هیدراته کردن پوست، به حفظ رطوبت در آن کمک می کند.
مصرف این ماهی همچنین به دلیل وجود اسیدهای چرب امگا 3 باعث بهبود خلق و خو و کاهش افسردگی می شود. علاوه بر این با باز کردن رگ های خونی باعث سلامت قلب و جلوگیری از حملات و سکته قلبی می شود. همچنین گوشت این ماهی در مقایسه با گوشت قرمز و مرغ، سبک و راحت بوده و به سرعت جذب می‌شود.

- طبع ماهی حلوا
برخلاف باور بسیاری از عموم که از مصرف ماهی در فصول گرم خودداری کرده و آن را مختص به فصول سرد می دانند اما ماهی طبع سردی داشته و غذایی مناسب برای فصل های گرم سال است. متخصصان طب سنتی نیز ماهی و غذاهای مشتق شده از آن را برای فصول گرم مناسب می دانند البته این دیدگاه بسته به نوع ماهی متفاوت است.

- روش های طبخ
این ماهی چون گوشتی لذیذ با بافتی نرم دارد بیشتر در تهیه قلیه ماهی و ماهی شکم پر مورد استفاده قرار می گیرد. گرچه می توان آن را به صورت کبابی یا بخارپز نیز تهیه و سرو کرد. طرز مصرف به صورت کبابی یا بخارپز یا غذاهایی که با ماهی تهیه می‌شود. متخصصان تغذیه توصیه می کنند بهتر است ماهی به همراه آبلیمو یا آب نارنج خورده شود زیرا علاوه بر طعم بهتر به دلیل وجود ویتامین C به جذب آهن ماهی کمک می کند و در نگاه دیگر مصلح ماهی محسوب می شود.