اندازه فونت:  کوچک    متوسط    بزرگ  چاپ کنید
دارچین؛ ادویه معطر و پرخاصیت
 بلاگ    ۱۳۹۹/۲/۲۷
دارچین؛ ادویه معطر و پرخاصیت
دارچین با نام علمی Cinnamon ادویه ای است که از پوست داخلی چندین گونه درخت از جنس Cinnamomum بدست می آید. دارچین به طور عمده به عنوان یک چاشنی معطر و مواد افزودنی طعم دهنده در طیف های متنوعی از غذاهای شیرین و خوش طعم ، غلات صبحانه ، میان وعده ها ، چای و غذاهای سنتی استفاده می شود. عطر و طعم دارچین از روغن اساسی و عنصر اصلی آن و همچنین بسیاری از ترکیبات دیگر از جمله اوژنول سرچشمه می گیرد. اصطلاح دارچین نیز برای توصیف رنگ قهوه ای آن استفاده می شود. اکنون دارچین دومین ادویه محبوب بعد از فلفل سیاه ، در ایالات متحده و اروپا است.

- مواد مغذی
دارچین حاوی ویتامین های B و K و آنتی اکسیدان های کولین ، بتاکاروتن ، آلفاکاروتن ، بتا-کریپتوکسانتین ، لیکوپن ، لوتئین و زئاگزانتین است. این آنتی اکسیدان ها می توانند استرس اکسیداتیو را کاهش دهند و به جلوگیری از سرطان ، دیابت نوع 2 و بسیاری از شرایط دیگر کمک کنند. مردم معمولا تنها مقدار کمی از دارچین را در غذاهای خود مصرف می کنند بنابراین نمی توانند از این مواد مغذی موجود که نقش مهمی در سلامتی بدن دارند بهره ببرند.

- انواع دارچین
به عنوان ادویه دارچین به صورت پودر یا به عنوان تکه های پوست موجود است. همچنین می توان از روغن و مکمل های دارچین استفاده کرد. دو نوع اصلی دارچین به نام کاسیا و سیلان وجود دارد که هر کدام دارای مشخصات تغذیه ای متفاوتی هستند. برخی مطالعات حاکی از آن است که ترکیبات موجود در دارچین دارای خواص آنتی اکسیدانی ، ضد التهابی ، آنتی بیوتیک و ضد میکروبی هستند و از جمله سایر شرایط ممکن است از سرطان و بیماری های قلبی عروقی محافظت کنند.

1. دارچین کاسیا
دارچین کاسیا از انواع درخت بومی نواحی جنوبی چین است و به نام دارچین چینی نیز شناخته شده است. دارچین کاسیا به رنگ قهوه ای-قرمز تیره بوده و چوب آن نسبت به دارچین سیلان ضخیم تر و زبرتر است. این دارچین رایج ترین نوع دارچین در جهان است که قیمت بسیار ارزانی داشته اما کیفیت آن از دارچین سیلان کمتر است. کاسیا از دیرباز در پخت و پز و طب سنتی چینی استفاده شده است و عطر و طعم فوق العاده قوی ای دارد.

2. دارچین سیلان
این دارچین نوع اصلی دارچین بوده که بومی سریلانکا و نواحی جنوبی هند می باشد و از پوست داخلی درخت سیناموم وروم به دست می آید. رنگ این دارچین قهوه ای مایل به زرد است و بافتی نرم و نازک شبیه کاغذ دارد. این دارچین در پخت و پز استفاده نمی شود و قیمت آن نسبت به کاسیا بسیار گران تر است. طعم آن نیز شیرین و ملایم بوده که برای تهیه انواع دسر مناسب است.

- خواص دارچین
- بهبود عفونت های قارچی
روغن دارچین در درمان برخی از انواع عفونت های قارچی موثر است. یک مطالعه آزمایشگاهی نشان داه است که روغن دارچین در برابر نوعی از کاندیدا موثر است که بر جریان خون تأثیر می گذارد که به دلیل خاصیت ضد میکروبی آن می باشد.

- کاهش قند خون
دارچین کاسیا نقش موثری در کاهش قند خون دارد. مصر ف روزانه دارچین به اندازه 60 گرم در روز می تواند باعث کاهش قند خون ، تری گلیسیریدها ، کلسترول لیپوپروتئین با چگالی کم و کلسترول بد می شود. اگرچه این دارچین بر روی افراد مبتلا به دیابت نوع 2 هیچ تاثیری ندارد.

- پیشگیری از آلزایمر
عصاره موجود در پوست دارچین به نام CEppt حاوی خواصی است که از بروز علائم آلزایمر جلوگیری می کند. این عصاره باعث کاهش در ویژگی های آلزایمر ، مانند پلاک های آمیلوئید و پیشرفت در توانایی تفکر و استدلال می شود.

- محافظت در برابر HIV
دارچین کاسیا یا پوست دارچین در کاهش فعالیت HIV موثر می باشند. دانشمندان دریافتند که عصاره دارچین فعالیت ضد HIV را نشان می دهد اما این بدان معنا نیست که غذاهای حاوی دارچین می توانند HIV را درمان کرده یا از آن جلوگیری کنند ، اما عصاره دارچین ممکن است اثرات HIV را کاهش دهد.

- پیشگیری از MS
دارچین با اثر ضد التهابی در سیستم عصبی مرکزی، بدن را در برابر بیماری اسکلروز (MS) محافظت می کند. مطالعات همچنین حاکی از آن است که دارچین از سلول های T تنظیم کننده یا "Tregs" که پاسخهای ایمنی را تنظیم می کند، محافظت کند. افراد مبتلا به MS دارای سطح پایین تر از Tregs نسبت به افراد سالم هستند که دارچین مانع از بین رفتن پروتئین های خاص مختص Tregs شده است. همچنین دارچین باعث کاهش سطح میلین در افراد مبتلا به MS می شود زیرا MS زمانی رخ می دهد که پوشش میلین روی سلول های عصبی آسیب ببیند.

- کاهش اثرات وعده غذایی پر چرب
رژیم های غذایی سرشار از "ادویه های آنتی اکسیدانی" از جمله دارچین به کاهش پاسخ منفی بدن به خوردن غذاهای پرچرب کمک می کند. مصررف دارچین فعالیت آنتی اکسیدانی را افزایش داده و پاسخ بدن به انسولین و تری گلیسیریدها را کاهش می دهد.

- پیشگیری از سرطان
از آنجا که دارچین یک آنتی اکسیدان محسوب می شود، دارچینالدئیدها خاصیت ضد توموری و ضد سرطان دارند. مصرف دارچین باعث می شود سطح کمتری از استرس اکسیداتیو در سلول های ملانومای در افراد تحت درمان را دریافت کنند. بنابراین در پیشگیری و پیشرفت سرطان نقش موثری دارد.

- عوارض جانبی
مصرف دارچین در مقادیر متوسط به عنوان ادویه یا یک مکمل برای بیشتر افراد بی خطر است. با این حال ، دارچین حاوی کومارین است که در ایجاد وارفارین که داروی شایع رقیق خون نیز نقش دارد. مصرف زیاد کومارین می تواند منجر به آسیب کبدی شود و بر انعقاد تأثیر بگذارد. بنابراین ، افراد مبتلا به دیابت و بیماری کبدی باید قبل از افزودن دارچین به رژیم غذایی خود با پزشک خود صحبت کنند.