اندازه فونت:  کوچک    متوسط    بزرگ  چاپ کنید
تخمه آفتابگردان؛ پرکالری و مغذی
 بلاگ    ۱۳۹۹/۲/۲۹
تخمه آفتابگردان؛ پرکالری و مغذی
دانه آفتابگردان میوه گل آفتابگردان (Helianthus annuus) است که به تخمه آفتابگردان معروف است. این دانه معمولا به سه صورت بذر لینولئیک (رایج ترین) ، دانه های روغنی بالا و روغن آفتابگردان قابل استفاده است که هر نوع دارای سطح منحصر به فرد چربی های اشباع و غیر اشباع می باشد.
دانه های آفتابگردان بیشتر به عنوان بخشی از وعده غذایی و به عنوان میان وعده استفاده می شود. همچنین در دستور العمل های مختلف می توان از آنها به عنوان مکمل یا مواد تشکیل دهنده در انواع سالاد استفاده کرده و میل کنید. دانه های آفتابگردان دارای طعمی ملایم ، مغذی و بافتی محکم اما حساس هستند. آنها اغلب برای تقویت طعم بو داده می شوند ، اگرچه می توانید آنها را نیز خام بخرید.
دانه آفتابگردان سرشار از چربی های سالم ، ترکیبات مفید گیاهی و چندین ویتامین و مواد معدنی است که این مواد مغذی در کاهش خطر ابتلا به مشکلات سلامتی مشترک از جمله بیماری های قلبی و دیابت نوع 2 نقش دارند.

- مواد مغذی
تخمه آفتابگردان غنی از نظر ویتامین E و سلنیوم است. این مواد به عنوان آنتی اکسیدان ها برای محافظت از سلول های بدن در برابر آسیب رادیکال آزاد ، که در چندین بیماری مزمن نقش دارد. علاوه بر این ، دانه های آفتابگردان منبع خوبی از ترکیبات مفید گیاهی ، از جمله اسیدهای فنولیک و فلاونوئیدها هستند - که به عنوان آنتی اکسیدان نیز عمل می کنند. وقتی دانه های آفتابگردان جوانه زده می شوند ، ترکیبات گیاهی آنها افزایش می یابد. جوانه زدن همچنین عواملی را کاهش می دهد که می توانند در جذب مواد معدنی دخالت کنند. تخمه های آفتابگردان منبع عالی چندین ماده مغذی و ترکیبات گیاهی مفید هستند که می توانند به جلوگیری از بیماریهای مزمن کمک کنند.

- خواص تخمه آفتابگردان
تخمه های آفتابگردان به کاهش فشار خون ، کلسترول و قند خون کمک می کنند زیرا این مواد حاوی ویتامین E ، منیزیم ، پروتئین ، اسیدهای چرب لینولئیک و چندین ترکیب گیاهی هستند. علاوه بر این ، برخی دیگر از تخمه های آفتابگردان در زیر آورده شده است :

- التهاب
در حالی که التهاب کوتاه مدت یک پاسخ ایمنی طبیعی است ، التهاب مزمن یک عامل خطرناک برای بسیاری از بیماری های مزمن است. افزایش سطح خون پروتئین واکنشی C به نشانگر التهابی ، با افزایش خطر ابتلا به بیماری های قلبی و دیابت نوع 2 مرتبط است. یعنی ویتامین E - که در دانه های آفتابگردان فراوان است - به پایین آمدن سطح پروتئین واکنش C کمک می کند. فلاونوئیدها و سایر ترکیبات گیاهی موجود در دانه های آفتابگردان نیز به کاهش التهاب کمک می کنند.

- کاهش فشار خون
فشار خون بالا یک عامل خطرناک برای بیماری های قلبی است که می تواند منجر به حمله قلبی یا سکته مغزی شود. ترکیبی از تخمه های آفتابگردان باعث انسداد آنزیمی که باعث انقباض عروق خونی می شود. در نتیجه ، ممکن است رگهای خونی شل شده و فشار خون شما را کاهش دهد. منیزیم موجود در دانه های آفتابگردان نیز به کاهش فشار خون نیز کمک می کند.
علاوه بر این ، دانه های آفتابگردان سرشار از اسیدهای چرب اشباع نشده ، به ویژه اسید لینولئیک هستند که بدن از آن برای ساختن یک ترکیب هورمون استفاده می کند و باعث کاهش فشار خون شده و به پایین آوردن کلسترول کمک می کند.

- دیابت
تأثیر تخمه آفتابگردان بر قند خون و دیابت نوع 2 به اثبات رسیده است. مطالعات نشان می دهد افرادی که روزانه 30 گرم تخمه آفتابگردان را به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی سالم می خورند ، قند خون ناشتا آنها کاهش یافته است. این کاهش قند خون ناشی از اسید کلروژنیک گیاه است. اضافه کردن دانه آفتابگردان به غذاهایی مانند نان ممکن است به کاهش تاثیر کربوهیدرات روی قند خون شما کمک کند. پروتئین و چربی این تخمه ها ظرفیت معده شما را کاهش داده و اجازه می دهد تا به تدریج شکر از کربوهیدرات آزاد شود.

- کاهش وزن
همانطور که گفتیم تخمه آفتابگردان از لحاظ تغذیه کالری بالایی دارند اما از فیبر خوبی برخوردارند. این موضوع می تواند به تسریع فرآیند گوارش و کاهش سطح کلسترول کمک کند. علاوه بر این، فیبرها به احساس سیری کمک می کنند و مانع از پرخوری می شوند.

- ضد سرطان
فیتوسترول موجود در این گیاه، ریسک سرطان روده را کاهش می دهد زیرا حاوی مقادیر زیادی از سلنیوم است. اثر عملکردی این ماده معدنی به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی در بدن تلقی می شود که می تواند استرس را کاهش داده و اثر رادیکال های آزاد را قبل از آسیب زدن، خنثی کند.

- ماقبت از مو
تخمه آفتابگردان سرشار از ویتامین است که نه تنها برای پوست بلکه برای مو نیز مفید است. اگر به صورت مرتب از این تخمه ها استفاده کنید می توانید حالت خوبی به موهایتان دهید. علاوه بر مواد معدنی و آنتی اکسیدان ها، تخمه آفتابگردان حاوی آهن نیز است که گردش و هدایت خون را با پوست سر تحریک می کند که این موضوع رشد مو را تحریک می کند

- کالری بالا
اگرچه تخمه های آفتابگردان غنی از مواد مغذی است اما کالری نسبتا بالایی دارند. خوردن این تخمه ها با پوست یک روش ساده برای کند کردن سرعت خوردن و کالری دریافتی شما در هنگام میان وعده است ، زیرا برای شکستن هر تخمه با پوست زمان لازم است.

- کادمیوم
یکی دیگر از دلایل خوردن تخمه آفتابگردان در حد اعتدال ، میزان کادمیوم آنها است. اگر در طی مدت طولانی در معرض مقادیر زیاد قرار داشته باشید ، این فلز سنگین می تواند به کلیه های شما آسیب برساند. از آنجا که گل آفتابگردان تمایل زیادی به جذب کادمیوم از خاک و رساندن آن در دانه های خود دارند ، بنابراین غنی از این مواد معدنی می باشد.

- زمان مصرف
بهترين زمان مصرف تخمه آفتابگردان در طول روز صبح ‌ها به عنوان ميان‌ وعده می باشد اما اگر قصد مصرف آن را در آخر شب دارید باید بدانید کالری بالای آن ذخیره و باعث اضافه وزن خواهد شد. همچنین هنگامی که خیلی گرسنه هستید از این تخمه استفاده نکنید چون معده سنگین می شود. از مغز تخمه ها به صورت پوست کنده و آماده حتی الامکان خودداری کنید زیرا کالری آن بالاتر می رود. زیرا احتمال اکسیده شدن این مغز تخمه ها بیش از خود تخمه است. فراموش نکنید در اثر حرارت نامطلوب، چربی تخمه نیز دستخوش تغییرات نامطلوب و روغن مفید آن به روغنی مضر تبدیل می شود.

- خلاصه
تخمه آفتابگردان بدون چربی یک میان وعده محبوب است ، در حالی که انواع مغز شده آن توسط تعداد انگشت شماری از افراد خورده می شود و یا به عنوان مکمل در انواع سالاد و غذاهای مختلف استفاده می شود.
تخمه های آفتابگردان باعث می شوند یک میان وعده مغذی ، ترد و یک غذای بی نظیر به غذاهای بیشمار تبدیل کنند. آنها سرشار از مواد مغذی و ترکیبات گیاهی مختلفی هستند که به مبارزه با التهاب ، بیماری های قلبی و دیابت نوع 2 کمک می کنند. با این حال ، آنها از نظر کالری متراکم بوده و اگر بیش از اندازه مصرف شوند ممکن است به عوارض جانبی ناخواسته منجر شود.