اندازه فونت:  کوچک    متوسط    بزرگ  چاپ کنید
ماست پروبیوتیک و رفع مشکلات گوارشی
 بلاگ    ۱۳۹۹/۴/۹
ماست پروبیوتیک و رفع مشکلات گوارشی
ماست یکی از محبوب ترین چاشنی های جهان در کنار غذا می باشد که تنوع بسیاری دارد که ماست پروبیوتیک یکی از آنها می باشد. این ماست به دلیل فواید فراوان، در بهبود دستگاه گوارش و عملکرد بهتر روده عمر موثر است.

- پروبیوتیک چیست ؟
تعریف یک پروبیوتیک عبارت است از میکروارگانیسم های زنده که وقتی در مقادیر کافی تجویز شوند ، مزایای سلامتی را به میزبان می دهند. ماست محصولی است که از کشت شیر ​​با فرآیند باکتریایی حاوی باکتریهای تولید کننده اسید لاکتیک ، Lactobacillus bulgaricus و Streptococcus thermophilus حاصل می شود. علاوه بر این ، باکتری های اضافی ، مانند گونه های لاکتوباسیلوس و گونه های بیفیدوباکتریوم ، می توانند برای مزایای سلامتی به آنها افزوده شوند. در واقع میکروبیوم بدن یکی از مهمترین قسمت های بدن ما در هنگام سلامتی است که برخی باکتری های روده برای سلامتی ما مفید هستند و خطر ابتلا به بیماری روده را کاهش می دهند حفظ کرده و یا افزایش می دهد.

- ماست پروبیوتیک
ماست را می توان بعد از تخمیر ، گرمازدایی کرد و در نتیجه کشت های زنده ای را که برای ایجاد آن استفاده می شود از بین می رود. دیگر میکروارگانیسم های زنده ای در چنین ماست های گرمایشی وجود ندارند ، بنابراین نمی توان اولین معیار یک پروبیوتیک را رعایت کرد. اما امروزه بیشتر ماست های موجود در بازار پس از تخمیر تحت تأثیر گرما قرار نگرفته اند و حاوی میکروارگانیسم زنده و پروبیوتیک هستند ، بنابراین معیار "حاوی میکروب های زنده" را برآورده می کنند.
ماست های دارای باکتری های پروبیوتیکی را تنها می توان "ماست پروبیوتیک" نامید كه ماست تنها كشت های اساسی شروع كننده ، Lactobacillus bulgaricus و Streptococcus thermophilus حداقل شرایط لازم را برای "ماست پروبیوتیك" داشته باشند. این امر به این دلیل است که باکتری های شروع کننده ، مزایای سلامتی را نیز به همراه دارند.

- خواص ماست پروبیوتیک
طبق تحقیقات نشان داده شده است که ماست به کاهش علائم مرتبط با سوء مصرف لاکتوز کمک می کند. در حقیقت ، این یک ادعای بهداشتی است که سازمان ایمنی مواد غذایی اروپا برای پروبیوتیک ها تصویب کرده است. بدان معنا که افرادی که لاکتوز مصرف می کنند، مشکلات گوارشی را تجربه می کنند. بنابراین مصرف محصولات پروبیوتیک همچون ماست که حاوی دوز کافی میکروب زنده برای عملکرد بهتر معده و روده می باشد یک مزیت برای این افراد محسوب می شود. در واقع این محصول به رفع یبوست، کاهش علائم سندروم تحریک پذیر و هضم و جذب دستگاه گوارش کمک می کند و بسیار مفید و موثر است. در واقع ماست های پروبیوتیک برای افرادی که هضم مشکلات لبنی دارند را راحت تر می کند.

- معیارهای ماست پروبیوتیک
ماست باید حداقل معیارهای یک پروبیوتیک را رعایت کند زیرا:

1. حاوی میکروبهای زنده با دوز کافی است به شرط آنکه بعد از تخمیر ، تحت گرما قرار نگیرد. (هر ماست گرمادیده بعد از تخمیر نمی تواند یک ماست پروبیوتیک در نظر گرفته شود.)
2. به نفع سلامتی است. میکروبهای زنده موجود در ماست به کاهش علائم مرتبط با سوء مصرف لاکتوز کمک می کنند.