صفحه نخست    بلاگ    ۱۳۹۹/۴/۱۱

ویژگی های مرغ تازه و سالم

 بلاگ    ۱۳۹۹/۴/۱۱  چاپ
ویژگی های مرغ تازه و سالم
مرغ از جمله انواع گوشت سفید می باشد که در تهیه انواع غذای مجلسی و سنتی ایرانی از جمله زرشک پلو، ته چین، فسنجان، شیرین پلو و ... کاربرد دارد. آنچه باعث می شود این غذاها لذیذتر و خوش طعم تر به نظر برسد استفاده از مرغ سالم و تازه است. اما مرغ تازه چه ویژگی های دارد و چگونه می توان آن را از مرغ کهنه تشخیص داد، مستلزم توجه به نکات ریزی است که لازم است هر فردی آن را بداند.

- ویژگی ظاهری
دقت کنید مرغ تازه گوشتی با رنگ صورت کمرنگ داشته و بدون تورم، خونمردگی و با درخشندگی بالا می باشد. در صورت داشتن پوست، پوست ان باید نازک، زرد رنگ و کم چرب باشد که بهتر است در هنگام پخت آن را جدا کنید.

- خونمردگی با تزریق هورمون و آنتی بیوتیک
خونمردگی در مرغ نشان از تزریق هورمون و آنتی بیوتیک می باشد بنابراین در هنگام خرید به دقت ران، گردن و بال مرغ را بررسی کنید تا دچار تورم و خونمردگی نباشد زیرا تزریق عموما در این نواحی انجام می شود. علاوه بر خونمردگی، این تزریق ها باعث بیشتر در چربی مرغ نیز می شود.
اگرچه آنتی بیوتیک تزریق شده در مرغ بر اثر حرارت و طبخ خنثی شده و از قدرت سمی بودن آن کم می شود، اما بهتر است مرغ فاقد آنتی بیوتیک بوده و از زمان تزریق و منع مصرف آن گذشته باشد.

- توجه به بوی مرغ
یکی از روش های تشخیص تازه و سالم بودن مرغ توجه به بوی آن است. بهتر است در هنگام خرید زیر بال و شکم مرغ را به خوبی بو کنید زیرا در صورت کهنگی این قسمت ها بوی تعفن و گندیدگی در اسن قسمت ها بیشتر خود را نشان می دهد.

- خوشرنگ بودن گوشت و عدم کبودی
اگرچه گوشت مرغ باید کاملا صورتی و به دور از کبودی باشد اما کبودی در مرغ معمولا مسئله خاصی نیست زیرا به طور معمول به دلیل گرفتن مرغ و یا ماند در زیر و دست و پا ایجاد می شود. اما بهتر است در هنگام خوردن این قسمت را از مرغ جدا کنید.

- توجه به حفره شکمی
حفره شکم مرغ باید در صورت سالم بودن شفاف و زرد روشن بوده و بر طبق قانون وزارت بهداشت فاقد تخمدان، دل، جگر، روده، مقعد و طحال باشد . وجود این موارد درون شکم مرغ باعث می شود تا مرغ به آبی یا سبز تغییر رنگ داده و مرغ کهنه و فاسد شود.

- سینه مرغ
اگر تنها قصد خرید سینه مرغ را دارید دقت کنید که خوشرنگ با رنگ طبیعی مرغ، بدون بو، شکستگی و بیرون زدگی استخوان باشد.

- وزن مرغ
مرغ سالم و بدون تزریق هورمون دارای وزن طبیعی معادل 1200 الی 1800 گرم باشد در غیر اینصورت مرغ مریض با اختلالات رشد بوده و یا نارس می باشد. همچنین مرغ های درشت تر، مدت زمان بیشتری پرورش یافته و در نتیجه میزان آنتی بیوتیک در گوشت آنها بیشتر است. بنابراین در هنگام خرید مرغ کامل به وزن آن توجه کنید.

- بسته بندی
در دنیای امروز که مردم به مصرف گوشت سفید روی آورده اند، برخی افراد سودجو برای استفاده از این بازار به مرغ ها هورمون رشد تزریق می کنند بنابراین بهتر است مصرف کنندگان از خرید مرغ به صورت آزاد و بدون بسته بندی پرهیز کرده و یا از مراکز معتبر نسبت به تهیه مرغ اقدام نمایند.

- مرغ سبز
امروزه مرغ سبز به بازار عرضه شده است که اگرچه ارگانیک نیست اما فاقد آنتی بیوتیک و بیماری های انگلی است. این مرغ از لحاظ عدم وجود آنتی بیوتیک از سوی سازمان دامپزشکی کشور در طول دوره پرورش در سه نوبت مورد آزمایش قرار گرفته و سپس مجوز آن صادر می شود. علاوه بر این به دلیل پرورش بهتر و بهداشت بیشتر، طعم بهتری دارند.