اندازه فونت:  کوچک    متوسط    بزرگ  چاپ کنید
همه چیز درباره آلبالو و موارد مصرف و منع آن
 بلاگ    ۱۳۹۹/۴/۱۱
همه چیز درباره آلبالو و موارد مصرف و منع آن
آلبالو از جمله میوه های ریز، ترش و پرطرفدار می باشد که معمولا به همراه نمک خورده می شود و از آن در تهیه غذا، مربا و شربت نیز استفاده می شود. این میوه بومی جنوب غرب آسیا و اروپا بوده و درخت آن نیز از گیلاس کوچکتر بوده و به ارتفاع 4 تا 10 متر رشد می کند و دارای شاخه های شاخه ای است که میوه های آن بر روی ساقه های کوتاه تر متولد می شوند. آلبالو در دو گونه اصلی آلبالو ترش و آلبالو گیلاس در بازار وجود دارد.

- تفاوت آلبالو و گیلاس
یکی از تفاوت های عمده آلبالو و گیلاس در اندازه و طعم آن است که به وضوح قابل تشخیص است. به طور معمول آلبالو ریزتر، ترش تر و اسیدی تر از گیلاس می باشد که عطر بیشتری نیز دارد. همچنین آنها گوشتی نرم تر داشته که وقتی با شکر یا عسل در تهیه انواع کیک، دسر، بستنی، شیرینی و مربا استفاده می شوند باعث خوشمزه تر شدن آنها می شوند.
یک راه آسان برای تشخیص آلبالو از گیلاس رنگ آن است. گیلاس ها معمولا تمایل به رنگ تیره دارند در حالی که آلبالو پس از برداشت محصول ، رنگ قرمز روشن خود را حفظ می کند.

- ارزش غذایی
آلبالو علاوه بر آنتی اکسیدان ها و سایر ترکیبات مفید گیاهی، حاوی ویتامین های A, B, C, سدیم، منیزیم، پتاسیم، مس، روی و املاح دیگر می باشد. در مقایسه با انواع گیلاس شیرین، آلبالو حاوی 20 برابر بیشتر ویتامین A و آنتی اکسیدان تا پنج برابر بیشتر است. آلبالو همچنین در عین ترش بودن حاوی مقادیر قابل توجهی قند می باشد. این میوه کم کالری بوده و هر 100 گرم آن در حدود 70 کالری دارد.

- خواص آلبالو
آلبالو و اکثر میوه های قرمز تابستانی سرشار از آنتی اکسیدان بوده که علاوه بر خواص ضد التهابی خود، در پیشگیری از سرطان و بهبود عضلات و آرتروز بسیار موثر هستند. در واقع این میوه با رادیکال های آزاد مقابله کرده و بدین طریق از پیشرفت و تکثیر سلول های سرطانی جلوگیری می کند. همچنین حاوی ملاتونین است که به تنظیم خواب کمک کرده و برای داشتن یک خواب آرامش بخش ضروری است. از آنجا که آلبالو ادرارآور بوده و از رسوب نمک در رگ های خونی جلوگیری می کند به بیماران کلیوی و قلبی توصیه می شود.
این میوه با آنکه اشتهاآور خوبی است اما در آب کردن چربی های شکم موثر است. به طور کلی آلبالو در درمان رماتیسم، باز کردن رگ های خونی و شرایین، ‌نقرس و پیوره دندان مفید است. همچنین خانم‌هایی این میوه باعث زیبایی چهره و صاف شدن خون می شود به همین دلیل خوردن آن به خانم ها توصیه می شود.

- منع مصرف آلبالو
آلبالو در عین اینکه میوه ای ریز و ترش مزه می باشد دارای قند بالای لولوز می باشد که توسط بیماران دیابتی جذب می شود به همین دلیل بهتر است بیماران دیابتی از خوردن آن اجتناب کنند. علاوه بر این آلبالو به دلیل وجود سلولز دیر هضم بوده و باعث ناراحتی معده می شود، بنابراین بهتر است افراد دارای مشکلات و ناراحتی معده از این میوه به مقدار کمتری یا به صورت کمپوت یا مربا استفاده کنند. اگرچه مقدار ویتامین C آن در هنگام پخت کاهش می یابد.
همچنین افراد دارای اضافه وزن بهتر است آلبالو را به عنوان غذای اصلی و نه به عنوان دسر یا پیش غذا مصرف نمایند زیرا آلبالو دارای کالری کمی است و اشتهای کاذب را از بین می برد.
در انتها مصرف این میوه به زنان باردار یا شیرده توصیه نمی شود زیرا بسیار نفاخ بوده و در صورت ورود به شیر، باعث دل درد و نفخ در شیرخوار خواهد شد. برای رفع این مشکل می توانید پس از عرق نعناع استفاده کنید.

- ویژگی های آلبالوی خوب و تازه
در هنگام خرید توجه کنید که آلبالو کاملا قرمز، درخشان و رسیده باشد. آلبالو با رنگ روشن و گوشت سفید باعث سوء هاضمه و اختلال در عملکرد روده‌ها می شود. آلبالو تیره‌رنگ با لکه‌‌ های قهوه‌ای نیز کهنه شده و در حال خراب شدن است.

- نکات مهم در خوردن آلبالو
هرگز پس از خوردن آلبالو، آب نخورید زیرا باعث متورم شدن میوه در معده شده و برای دستگاه هاضمه خطرات جدی در پی دارد. بهترین زمان برای خوردن آلبالو در فواصل غذاهای اصلی است زیرا باعث می شود به راحتی و سریع هضم شوند. و اینکه در حد تعادل آلبالو بخورید و در زمان خوردن هنیز به خوبی آن را بجوید.
دقت کنید هسته آلبالو تلخ و حاوی ماده سمی است. بنابراین در هنگام خوردن و تهیه مربا یا شربت از میوه جدا شود. اما می توانید هسته آلبالو کوبیده و از روغن آن در بهبود رماتیسم استفاده کنید.

- موارد مصرف آلبالو
از این میوه خوشمزه و ریز می توانید علاوه بر مصرف، در تهیه انواع غذا، مربا یا شربت نیز استفاده کنید. برای تهیه شربت و مربای آلبالو کافی است آن را به خوبی شسته و دم، برگ و هسته آن را جدا نمایید. سپس آنها را درون یک ظرف لعابی ریخته و به صورت لایه ای به آن شکر اضافه نموده و اجازه دهید 7 الی 8 ساعت درون یخچال یا یک جای خنک بماند تا به خوبی با شکر ترکیب شود. پس از زمان طی شده آن را روی حرارت گاز قرار داده تا 30 دقیقه بجوشد .
برای براق شدن مربا و شربت خود در هنگام جوشیدن کف را از روی مربا و شهد خود بردارید. در انتها برای خوشرنگ شدن یک قاشق غذاخوری آبلیمو به ان اضافه کنید.
مربای آلبالو باید کمی غلیظ باشد بنابراین آب اضافی آن را برای شربت بردارید و یا اجازه بدهید بیشتر بجوشد.
شما همچنین می توانید این میوه را فریز کرده و تهیه انواع خورش و آلبالو پلو استفاده کنید و یا در فصل زمستان نیز از خوردن این میوه لذت ببرید. علاوه بر این می توانید آن را خشک کرده و به صورت میوه خشک مصرف کنید.