صفحه نخست    بلاگ    ۱۳۹۹/۴/۱۲

فاکتورهای تشخیص خرمای تازه از خرمای خشک

 بلاگ    ۱۳۹۹/۴/۱۲  چاپ
فاکتورهای تشخیص خرمای تازه از خرمای خشک
خرما از جمله شیرین ترین میوه ها در جهان و بومی خاورمیانه است که بر روی درختان بزرگی که نخل خرما معروف هستند رشد می کند. این میوه شیرین و جویدنی دارای انواع مختلفی به صورت تازه و خشک می باشد. خرما را می توان به تنهایی و یا به عنوان یک چاشنی شیرین و مقوی به همراه چای یا شیر استفاده کرد. همچنین خرما به عنوان یک مکمل در تهیه انواع غذا و یا لقمه کاربرد دارد که طعم خاصی به آنها می بخشد البته اگر شما طرفدار یک غذای شیرین باشید. همچنین از شیره و سس خرما می توان به عنوان چاشنی به همراه سالاد یا ارده استفاده کرد.

- بافت خرما
فاکتورهای مختلفی در تشخیص خرما وجود دارد که البته این به سبک خرمایی که انتخاب می کنید نیز بستگی دارد. زیرا خرمای رطب با خرمای خشک متفاوت است. خرمای تازه و رطب بافتی نرم با شیره زیاد و طعمی شیرین دارد که شیرینی آن با خشک شدن غلیظ تر می شود. به همین دلیل خرمای خشک شده بسیار شیرین تر از خرمای تازه بوده و دارای بافت سخت تری است.

- رنگ خرما
انواع زیادی از خرما در خاورمیانه ، شمال آفریقا و آسیای جنوبی وجود دارد. با این حال در هنگام خرید دقت کنید که خرمای تازه یا رطب از رنگ قهوه ای تیره تا سیاه متغیر بوده و از نظر اندازه بزرگ و دارای یک بافت مرطوب و شیرین است. اما خرما خشک دارای پوستی به رنگ کهربایی و شکل دراز تر است که به نسبت خرمای تازه، محکم تر و خشک تر با طعمی متفاوت و مغذی است. در واقع هرچه خرما مدت طولانی تری بر روی درخت بماند به دلیل تابش نور خورشید، رنگ آن تیره تر است.


- بسته بندی
بسته به محل زندگی شما، ممکن است بتوانید خرمای تازه را که به صورت بسته بندی شده در سوپر مارکت محلی خود یا در فروشگاه های بزرگ پیدا کنید. خرمای تازه می تواند چروک شود اما هرگز سفت نشده و احساس سختی نخواهید کرد. به دنبال خرمای تازه و پر از چروک باشید که درخشندگی کمی بر پوست خود دارند. از خرید خرمایی که بر روی آن لکه های سفید باقی مانده و د رته جعبه هیچ گونه شیره ای ندارد اجتناب کنید زیرا این لکه ها مربوط به شکر کریستالی است که بر روی پوست خرما باقی مانده و به اصطلاح شکرک زده، همچنین بدان معنی است که آنها به اندازه دلخواه تازه نیستند. اما خرمای خشک را می توان به مدت طولانی و حتی در طول سال در جعبه یا بسته بندی تهیه کرد.

- مدت و نحوه نگهداری
دقیقا مانند هر میوه تازه ای، خرمای تازه ماندگاری کوتاهی خواهد داشت که این مدت بسته به نوع خرما بین 2 هفته تا 45 روز متغیر است. در حالی که خرمای خشک را می توان 18 الی 24 ماه با ماندگاری بسیار طولانی حفظ کرد. این به دلیل رطوبت موجود در آنها است. خرمای تازه بسیار مرطوب است، به همین دلیل باکتری ها می توانند روی آن رشد کنند. در حالی که باکتری ها توان رشد روی مواد خشک را ندارند، به همین دلیل خرمای خشک دارای ماندگاری طولانی تری است.
همچنین خرما تازه باید مانند هر محصول تازه دیگری در یخچال نگهداری شود تا مانع از رشد باکتری شود