صفحه نخست    بلاگ    ۱۳۹۹/۴/۱۷

چرا باید صبحانه بخوریم ؟

 بلاگ    ۱۳۹۹/۴/۱۷  چاپ
چرا باید صبحانه بخوریم ؟
صبحانه اغلب به عنوان مهمترین وعده غذایی روز از اهمیت زیادی برخوردار است و هرگز نباید حذف شود. این وعده مهم برای تقویت سطح انرژی و هوشیاری شما ، قند خون را تامین کرده و در عین حال مواد مغذی دیگر برای سلامتی را نیز فراهم می کند. این میزان انرژی و توانایی تمرکز شما را در کوتاه مدت بهبود بخشیده و می تواند در طولانی مدت به مدیریت بهتر وزن ، کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 و بیماری های قلبی کمک کند.
با وجود فواید صبحانه برای سلامتی، بسیاری از افراد به دلایل مختلفی اغلب از آن صرفنظر می کنند. خبر خوب این است که روش های زیادی برای سرو صبحانه در روز وجود دارد.

- چرا صبحانه بسیار مهم است
وقتی از خواب شبانه بیدار می شوید بدن شما حداقل تا 10 ساعت غذایی دریافت نکرده است. صبحانه انرژی و مواد مغذی را دوباره به بدن شما بازمیگرداند.
منبع انرژی بدن گلوکز است. گلوکز از کربوهیدرات هایی که می خورید تجزیه و جذب می شود. بدن بیشتر انرژی خود را به عنوان چربی ذخیره می کند. اما مقداری گلوکز را نیز به عنوان گلیکوژن ، که بیشتر آن در کبد است ، با مقادیر کمتری در ماهیچه ها ذخیره می کند. در زمان خواب شبانه ، کبد گلیکوژن را تجزیه می کند و آن را به عنوان گلوکز در جریان خون شما آزاد می کند تا سطح قند خون شما پایدار بماند. این امر به ویژه برای مغز شما مهم است ، که تقریباً به انرژی کامل به گلوکز متکی است.
صبح و پس از 12 ساعت بدون دریافت غذا، گلیکوژن بدن کاهش می یابد. هنگامی که تمام انرژی موجود در ذخیره گلیکوژن شما توسط بدن استفاده شد، بدن شما برای تولید انرژی مورد نیاز خود شروع به تجزیه اسیدهای چرب می کند. اما بدون کربوهیدرات ، اسیدهای چرب فقط تا حدی اکسیده می شوند که می تواند سطح انرژی شما را کاهش دهد. خوردن صبحانه سطح انرژی شما را بالا می برد و سطح گلیکوژن شما را برای حفظ سوخت و ساز بدن برای روز بهبود می بخشد.

- جذب مواد مغذی و انواع ویتامین
علاوه بر انرژی، صبحانه سرشار از مواد مغذی اساسی مانند فولات ، کلسیم ، آهن ، ویتامین های گروه B و فیبر است که مقدار زیادی از مواد مغذی روزانه شما را تأمین می کند. در حقیقت ، افرادی که صبحانه می خورند ، بیشتر از افرادی که نمی خورند ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز روزانه را دریافت می کنند. ویتامین ها ، مواد معدنی و سایر مواد مغذی ضروری فقط از طریق مواد غذایی به دست می آیند ، بنابراین حتی اگر بدن شما می تواند انرژی کافی برای تهیه وعده غذایی را بدست بیاورد، برای حفظ سلامتی و سرزندگی ، هنوز هم باید سطح ویتامین و مواد معدنی خود را بالا ببرید.

- کنترل وزن
افرادی که به طور مرتب صبحانه می خورند ، احتمال اضافه وزن یا چاقی کمتری دارند. خوردن صبحانه ممکن است به شما در کنترل وزن کمک کند زیرا از نوسانات زیاد در سطح قند خون شما جلوگیری می کند و به شما در کنترل اشتها کمک می کند
صبحانه قبل از اینکه گرسنه شوید ، شما را سیر می کند ، بنابراین اعتصاب غذا باعث می شود با انرژی زیاد ، غذاهای پرچرب با قند یا نمک مصرف کنید.

- افزایش قدرت مغز
در صورت عدم خوردن صبحانه، احساس کم انرژی بودن باعث می شود روی مسائل مختلف تمرکز نداشته باشید. این امر به این دلیل است که مغز شما انرژی لازم را برای ادامه کار دریافت نکرده است. مطالعات نشان می دهد که نخوردن صبحانه بر عملکرد ذهنی شما از جمله توجه، توانایی تمرکز و حافظه شما تاثیر می گذارد. كودكان و نوجوانانی كه به طور مرتب صبحانه می خورند ، در مقایسه با كسانی كه صبحانه را ترك می كنند از نظر تحصیلی بهتر عمل می كنند.

- کاهش خطر ابتلا به بیماری
افرادی که به طور مرتب صبحانه می خورند با خطر ابتلای کمتری به چاقی و دیابت نوع 2 مواجه هستند. همچنین شواهدی وجود دارد که نشان می دهد افرادی که صبحانه نمی خورند در معرض خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی هستند.

- انتخاب غذای بهتر
افرادی که صبحانه می خورند ، به طور کلی رژیم های غذایی سالم تر و عادت غذایی بهتری دارند و در مقایسه با افرادی که صبحانه را کم می کنند ، در طول روز گرسنگی کمتری احساس می کنند. کودکانی که صبحانه ناکافی می خورند ، نه تنها برای بقیه روز بلکه در درازمدت نیز بنیه بدنی ضعیفی خواهند داشت. همچنین افرادی که صبحانه را رد می کنند تمایل به نوشیدن میان وعده ها در اواسط صبح یا بعد از ظهر در آنان بیشتر است. هرچند این میان وعده ها از نظر فیبر ، ویتامین ها و مواد معدنی غنی نیستند اما دارای چربی و نمک زیادی هستند که می توانند مشکلاتی را برای بدن ایجاد کنند. اگر صبحانه نمی خورید ، یک میان وعده مغذی مانند میوه تازه ، ماست ، سبزیجات و هوموس یا یک ساندویچ سبوس دار را امتحان کنید تا به گرسنگی اواسط صبح کمک کند.

- مضرات نخوردن صبحانه
افرادی که صبحانه نمی خورند بیشتر در معرض نوسان وزنی قرار دارند، علاوه بر این رژیم غذایی ضعیف و ناسالم، سطح فعالیت بدنی کمتر، خواب ناکافی از دیگر عوارض نخوردن صبحانه محسوب می شود که بیشتر در بین افراد مسن و مجرد وجود داد.
برخی از دلایل متداول برای نخوردن صبحانه عبارتند از نداشتن وقت کافی و یا تمایل به گذراندن وقت اضافی در رختخواب، عدم تلاش برای کاهش وزن و تهیه صبحانه، احساس گرسنگی و جایگزین کردن وعده ناهار، عادت غذایی و هزینه خرید اقلام صبحانه می باشد. اگر صبحانه نمی خورید، سعی کنید در ناهار و شام، محتوای غذایی که در صبحانه از دست داده اید را جبران کنید.

- ایده هایی سالم برای صبحانه
برخی از انواع صبحانه به راحتی و سرعت تهیه می شوند و شما می توانید در آشپزخانه خود آن را آماده و سرو کنید. از جمله انواع صبحانه متنوع و ساده می توان به اوتمیل (نوعی فرنی ساخته شده از جو دو سر نورد که می توانید به آن میوه دلخواه خود یا عسل، کره بادام زمینی و ... اضافه کنید)، غلات سبوس دار (مانند موسلی، کرون فلکس ذرت ، غلات سبوس دار یا بیسکویت گندم کامل) با شیر ، ماست طبیعی و میوه تازه، میوه های تازه و آجیل خام، نان تست سبوس دار، عدسی یا خوراک لوبیا پخته شده ، تخم مرغ آب پز، گوجه فرنگی، قارچ، اسفناج ، اسموتی هایی که از میوه یا سبزیجات تازه ، ماست طبیعی و شیر اشاره کرد.

- آیا نمی توانید صبح با غذا روبرو شوید؟
اگر خوردن غذا در صبح برای شما دشوار است ، بهتر است اندازه وعده های غذایی خود را در شب کاهش دهید و آنها را زودتر میل کنید تا صبح گرسنه باشید. به جای نگه داشتن کابینت خود با برخی از غذاهای مختلف برای افزایش اشتهای خود برای صبحانه، صبحانه خود را به چای صبح یا میان وعده میان وعده سبک آغاز کنید. برای اینکار می توانید برخی از ایده های تهیه صبحانه ذکر شده در بالا را امتحان کنید تا برای خوردن صبحانه اشتیاق و آمادگی داشته باشید.